На 17 и 18 септември,  Регионален исторически музей – Стара

...
На 17 и 18 септември,  Регионален исторически музей – Стара
Коментари Харесай

„Европейските дни на наследството“ отбелязват и тази година под липите

На 17 и 18 септември,  Регионален исторически музей – Стара Загора, както и музейните обекти „ Неолитни жилища “ и Архитектурен комплекс „ Музей на религиите “ провеждат понижен вход за гости. Билетите ще бъдат с цени, както следва: възрастни – 1лв;  възпитаници, студенти и пенсионери – 0,50 ст.

Общият надпис на събитието е „ Европа, общо завещание “, а 39-ото му издание е с тематика „ Устойчиво завещание “. То има за цел да предизвика размисъл над резултата, който дейностите на хората оставят върху естественото и културното завещание на Европа и по какъв начин човечеството би трябвало да употребява обичайните похвати в тяхното запазване. Поставя се и фокус върху опазването на културното и естественото завещание и неговия принос за реализиране на задачите на Организация на обединените нации за стабилно развиване до 2030 година

Повече от 25 години, самодейността събира съидейници от европейските страни и ги сплотява в общата идея – зачитане на наследството и поддържане на връзка сред другите нации.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР